Laatste nieuws

 • 7-5-2021
  Veel starters zien af van ontbindende voorwaarden

  Bij het kopen van een huis kiezen steeds minder starters voor ontbindende voorwaarden. Dat meldt Infinance op basis van cijfers van Independer. Door het afzien van ontbindende voorwaarden hopen starters eerder in aanmerking te komen voor een woning.

 • 7-5-2021
  Verzekeraars bieden bedrijven vaker dekking voor cyberschade

  Verzekeraars breiden hun zakelijke aanbod en dekking uit voor de schade door cybercriminaliteit. Nu er meer thuis wordt gewerkt, neemt de kans op schade door cyberaanvallen sterk toe. Verzekeraars springen daarop in met meer soorten en uitgebreidere verzekeringen.

 • 7-5-2021
  Vooral rijke Nederlanders sparen meer

  Nederlanders hebben gemiddeld in het eerste 'coronajaar' veel meer gespaard dan in andere jaren. Wel blijkt uit onderzoek van de Rabobank dat het vooral de rijkere Nederlanders zijn die hun spaargeld zagen toenemen.

 • 7-5-2021
  Hypotheekrentes kruipen steeds meer naar elkaar toe

  Na een langdurige daling van de gemiddelde hypotheekrente lijkt deze zich nu te stabiliseren. In de eerste twee maanden van 2021 gingen vrijwel alle rentetarieven omlaag, inmiddels heeft een aantal hypotheekverstrekkers de tarieven licht verhoogd.

 • 7-5-2021
  Banken blijven meer krediet verlenen

  Banken blijven bedrijven veel krediet verlenen tijdens de coronacrisis. Uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) blijkt dat banken sinds het begin van de crisis circa 56.000 ondernemers financieringen hebben verstrekt met een totale waarde van 51,1 miljard euro.

 • 7-5-2021
  Consumentenbond staakt strijd tegen uitvaartverzekeraar

  De Consumentenbond ziet af van verdere juridische stappen tegen Yarden. Een procedure zou het voortbestaan van de uitvaartverzekeraar – en daarmee de rechten van de ruim 1,3 miljoen verzekerden - in gevaar brengen, aldus de bond.

 • 7-5-2021
  Consumenten bezorgd over woningmarkt

  Meer dan de helft van de Nederlanders vindt het nu een slecht moment om een huis te kopen. Dat komt door het beperkte woningaanbod en de slechte betaalbaarheid. Dit blijkt uit de marktindicator van Vereniging Eigen Huis (VEH).

 • 7-5-2021
  Detailhandel zet bijna 6 procent meer om in maart

  De detailhandel heeft in maart 5,9 procent meer omgezet dan in maart 2020. De non-foodsector realiseerde een kleine omzetstijging, terwijl de foodsector omzet verloor. Online werd 68,3 procent meer omgezet door de detailhandel.

 • 7-5-2021
  Minder bedrijven opgeheven in eerste kwartaal 2021

  In het eerste kwartaal van 2021 werden ruim 30 duizend bedrijven opgeheven. Dat is ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om eenpersoonsbedrijven.

 • 7-5-2021
  Bijna 10 miljoen aangiftes inkomstenbelasting ingediend

  Net voor het verstrijken van de deadline hebben 9,4 miljoen Nederlanders hun belastingformulier over 2020 ingevuld, laat de Belastingdienst weten. Nederlanders die hun aangifte nog moeten doen en geen uitstel hebben gevraagd, moeten vóór 8 mei alles ingestuurd hebben.

Webdesign door Let's build IT